ŠRP

Misija i vizija

Kurikulum 2021./2022.

Plan i program 2021./2022.

Naslovnica Događanja 2. međunarodna smotra „Upoznaj me za stolom 2022.“
2. međunarodna smotra „Upoznaj me za stolom 2022.“ PDF Ispis E-mail
Petak, 01 Travanj 2022 00:00

2. međunarodna smotra „Upoznaj me za stolom 2022.“

Krajem ožujka, drugu godinu za redom,  Škola za odgoj i obrazovanje - Pula bila je  organizator i domaćin velike međunarodne smotre radova učenika s teškoćama u razvoju „Upoznaj me za stolom“ s temom KRUH NAŠ SVAGDAŠNJI.

Organizatori su u ovo vrijeme pandemije iznašli način za druženje i upoznavanje učenika pa makar i virtualno, putem aplikacije ZOOM. Na smotri je sudjelovalo  17 hrvatskih škola koje se bave odgojem i obrazovanjem učenika s teškoćama u razvoju , po  dvije ustanove iz Bosne i Hercegovine i Vojvodine te jedna iz Slovenije. Našu školu predstavljao je  Tim "Mocire", koji čine Bruno Begonja , Petar Sutlović i Marco Vidajić Lima  pod mentorstvom  prof. savjetnice Darije Švorinić.

Sudionici su imali zadatak predstaviti izradu kruha, tipičnog za kraj iz kojeg dolaze. Osim samog  kuhanja, jedan od osnovnih ciljeva ovakvih aktivnosti podizanje samopouzdanja naših učenika.  Sudjelujući na smotri imali smo priliku  upoznati  nematerijalnu baštinu Hrvatske i ostalih zemalja te   pokazati koliko znamo, možemo i želimo.

Naš tim je pripremio i predstavio kruh s maslinama i kapulom. Kruh je aromatičan i poseban jer smo u pripremljeno tijesto dodali dinstanu ljubičastu kapulu aromatiziranu solju sa začinskim biljem našeg kraja i Acetom od smokve OPG Matulić te masline. Ponosni smo što smo sudjelovali na ovakvoj smotri jer inače volimo pripremati slatke i slane specijalitete. Ovom se prilikom zahvaljujemo OPG Matulić na donaciji svojih proizvoda koje smo koristili u pripremi kruha za natjecanje. Proizvodi su ručno rađeni od lokalnih sastojaka u malom obiteljskom pogonu Ane i Krste na otoku Pašmanu.

Zahvaljujemo se domaćinima, a posebno  pedagoginji Škole za odgoj i obrazovanje, prof. savjetnici Vanji Marković, koja je uz Višnju Popović, ravnateljicu članica organizacijskog odbora same Smotre.

Čestitamo svim sudionicima i veselimo se  idućoj Smotri! 

Politika privatnosti

Politika privatnosti

Interreg - IPA CBC

Natječaji

Raspored primanja roditelja

Šk. god. 2021./2022.

PovezniceGrad Zadar

Zadarska županija

MZOŠ

AZOO


Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.